Advies over slaap

Goed slapen begint met goed slaap advies

Goed slapen is essentieel als je het maximale uit je leven wil halen. Joop Zoetemelk erkende dit jaren geleden al: “De Tour de France win je in bed”. Wat hij hiermee wilde zeggen, is dat als je overdag optimaal wil kunnen presteren, dan moet je zorgen dat je je ’s nachts weer helemaal oplaadt om de volgende dat weer te kunnen vlammen. Goed slapen is best complex. Het heeft alles te maken met een goede lichaamsondersteuning zodat je lichaam fysiek kan uitrusten, een goede slaapomgeving en rust in je hoofd. Wil je weten hoe jij op deze drie aspecten scoort en wat jouw slaapscore is? Doe de SleepyOX Slaapcheck, leuk en je krijgt inzicht op welk onderdeel je nog wat te winnen hebt.

Goed advies over slaap is dus belangrijk! Eén van de voorwaarden om goed te kunnen slapen is dus een juiste lichaamsondersteuning. Maar hoe vind ik die? Wie kan mij het beste helpen. Dat lees je hieronder.

Als je je op internet aan het oriënteren bent op het kopen van een nieuw matras of compleet bed/boxspring, dan willen online aanbieders je doen geloven dat je dat prima vanuit huis kunt doen. Ze hebben een matras die voor iedereen geschikt is of je vult een vragenlijstje in van 5 vraagjes en ze denken te weten welke matras je moet hebben. SleepyOX snapt dat het shoppen voor een nieuw matras of bed/boxspring niet datgene is wat je het allerliefste doet. Maar doe jezelf niet tekort en laat je goed adviseren.

Je kunt het niet alleen

Ondank het feit dat we ons matras elke dag vele uren gebruiken, is het selecteren van de matras die perfect bij je past een lastig klusje. Want eigenlijk heb je er zelf nagenoeg geen verstand van. Welke soort matras past bij mij? Welke hardheid? Meerdere zones in een matras, is dat ook goed voor mij?  

Natuurlijk kun je het zelf gaan proberen en zelf gaan proefliggen in een beddenwinkel, maar dat is lastig. Het is namelijk best moeilijk om in een aantal minuten te bepalen of een matras lekker ligt. Vergelijk het met het kopen van schoenen, je oude schoenen zijn inmiddels helemaal naar je voet gaan staan, voelen fijn en dat is eigenlijk ook het gevoel waarnaar je op zoek bent. Gelukkig heb je bij het kiezen houvast aan maat en de ervaring die je hebt met het kopen van schoenen. Iedereen kan zich “het verschil in gevoel” wel voorstellen tussen schoenen met een leren zool tot gympies. En als schoenen te groot of klein zijn, dan merk je dat vrij snel.

Bij de aankoop van een nieuwe matras heb je minder houvast en ervaring. Welke maat (lees: hardheid en zonering) heb je? Welke soort matras past bij mij en vind ik fijn (bijvoorbeeld verschil tussen een traagschuimmatras en een pocketveermatras)? Waar moet ik op letten? En hoe kun je zien of merken dat de matras geschikt is voor je als je het zelf zo moeilijk kunt ervaren? 

Gelukkig helpt SleepyOX je met de voorbereiding. Kijk op SleepyOX Slaapshoppen en lees wat je moet weten wanneer je een matras of bed/boxspring gaat kopen. Zo ben je beter in staat de juiste beslissing te nemen. Dat is belangrijk, van je nieuwe matras is je “maatje” voor de komende 8 tot 10 jaar … 

Zoek een coach

Om je te helpen bij het kiezen van de matras die het beste bij jou past, kun je wel iemand gebruiken die er wel verstand van heeft. Die naar je wensen luistert en je huidige situatie inventariseert. Die wel kan zien waarom de ene matras je wel goed ondersteunt en de andere niet. Die je de juiste vragen kan stellen zondat je zelf beter een vergelijk kunt maken tussen verschillende matrassen. Of iemand die wel goed in staat is om je “maat” te kunnen bepalen, door bijvoorbeeld een scan van je lichaam te maken. Maar waar vind je die coach? 

Ook hier helpt SleepyOX je. SleepyOX maakt het voor jou mogelijk om die beddenwinkel te kiezen die bij jou past. Ga naar de SleepyOX Beddenwinkelvergelijker, kies wat jij belangrijk vind en SleepyOX selecteert voor jou die winkels die hieraan voldoen. Vervolgens kun je meer te weten komen over deze winkels door te te lezen welke services ze bieden (“nemen ze je oude bed mee retour”), welke faciliteiten er zijn (“kan ik makkelijk parkeren”) en foto’s en filmpjes bekijken. De juiste winkel gevonden. Maak meteen een afspraak. Zo hoe jij niet te wachten, er wordt op je gewacht!