Bedden advies

Een bed kopen? Laat je goed adviseren

Eindelijk ben je zover, uitstellen kan niet langer. Er moet nu een nieuw bed komen. Maar hoe pak je dit aan? Waar vind je goed bedden advies?

 

Pff, da’s best lastig

Het is verrekte lastig om zelf goed te kunnen bepalen of een matras of bed bij je past. Aangezien je vaak maar één keer in de “pak-em-beet 10 jaar een beddenwinkel bezoekt, doe je weinig routine op in deze klus. En als het nu eenvoudig was om in de winkel zelf te kunnen bepalen of een matras bij je past, dan was het allemaal niet zo spannend geweest. Maar het is niet makkelijk. Het is het beste te vergelijken met het kopen van nieuwe schoenen. Je oude paar lopen heerlijk en daar ben je aan gewend. Tijdens het passen van de schoenen in de juiste maat merk je toch wel dat de nieuwe aan het begin nog wat knellen. Maar je hebt er vertrouwen in dat deze na een tijdje zullen ook weer perfect zullen aanvoelen.

Anders dan met het kopen van schoenen, waar je wel enige routine in hebt of waarbij je houvast hebt aan bijvoorbeeld de maat die je doorgaans draagt, is het uitzoeken van een matras of bed lastiger. Er is geen duidelijke maatvoering of indicatie, een stevige matras van merk A hoeft zeker niet hetzelfde aan te voelen als een stevige matras van merk B. Er is gewoon weg geen standaard waar je houvast aan hebt. En daarnaast is het heel moeilijk om zelf te kunnen bepalen of je ergonomisch goed ligt. Eigenlijk zoek je naar hetzelfde gevoel als je oude matras, maar ja, die geeft eigenlijk al tijden niet meer de juiste ondersteuning. En hoe goede ondersteuning ook alweer voelde, dat kun je al bijna niet meer herinneren.

Er is hulp

En nu? Zoek hulp! Er zijn in Nederland zoveel goede adviseurs op het gebied van slapen, zij kunnen je helpen. Zij kunnen wel goed bepalen of een matras of bed bij je past. Qua ondersteuning, qua materiaalgebruik of qua functionaliteit. En dat doen ze niet alleen op gevoel, er zijn tegenwoordig verschillende adviesmethodes. Van meten tot scannen, van ervaren tot begeleiding door een specialist. Maar hoe weet je nu bij welke winkel je welke soort advies kunt krijgen? SleepyOX helpt je met de SleepyOX Beddenwinkelvergelijker.

Bedden advies

Het ene bed is het andere niet. Er is tegenwoordig zo veel keuze. Op het gebied van styling, van verschillende soorten ondersteuning, van accessoires, etc. Aangezien je een bed vaak 10 jaar of langer gebruikt, is het goed om na te denken welke functies je nieuwe bed voor je kan vervullen. En dat je goed nadenkt over wat er de komende periode in je leven zou kunnen gebeuren wat effect kan hebben op de functies van een bed? Zo kan een verstelbaar rugdeel, heel handig zijn wanneer je veel in bed leest, maar ook wanneer je over een x-aantal jaar verwacht borstvoeding in bed te willen geven. Is het eenvoudig om een bed te verhogen, bijvoorbeeld tijdens een zwangerschap of wanneer je wat ouder bent. Het is zelf vaak lastig om jezelf goed te kunnen voorstellen welke functies een bed voor je kan vervullen. Je adviseur kan je helpen in je overweging.

Maar thuis kun je je ook al voorbereiden, check Slaapshoppen van SleepyOX. In deze “lessen” kun je jezelf goed voorbereiden voordat je naar de winkel gaat. Klik hieronder op de button en leer meer.

Bed kopen? Bereid je goed voor!