Home » Ben jij toe aan een nieuwe matras? » Experts over slaap
Experts over slaap

Slaap staat steeds vaker in de spotlights – en terecht! Slaap is echt belangrijk voor een gezonde levensstijl en daarom wordt er ook steeds meer onderzoek gedaan naar het  belang van slapen. Wat doet slaap met en voor ons? Wat zijn de positieve effecten van goed en de negatieve effecten van slecht slapen? En waarom is het zo belangrijk om bewust met je slaap bezig te zijn?

Wie kunnen je hier het best over informeren? Juist, diegenen die hier onafhankelijk onderzoek naar doen. Leer van de experts.

Russell Foster, neurowetenschapper: Why do we sleep?

(Juni 2013, TEDGlobal 2013, Engelstalig – Nederland ondertiteld)

Leer alles over slaap. In deze uitgebreide TED Talk gaat neurowetenschapper Russell Foster in op het belang van slaap. Waarom slapen we? Wat gebeurt er als we niet goed slapen? En hij geeft ook tips om beter te slapen. Wil je binnen 1 minuut weten wat slaap voor je doet? Kijk dan de laatste minuut, dan geeft Russel een opsomming.

Matt Walker, wetenschapper: Sleep is your superpower

(April 2019, TED 2019, Engelstalig – Nederland ondertiteld)

Slaap is geen luxe. Slaap is ons life-support systeem. Matt Walker legt uit hoe slaap werkt en wat het voor ons doet. Slaap is onze superkracht!

Joe Rogan in gesprek met Matt Walker, wetenschapper: Sleep is your superpower

(April 2018, Joe Rogan Experience, Engelstalig)

Joe Rogan, een radiomaker in gesprek met Joe Walker. Een lang Engelstalig interview. Als je dit interview hebt geluisterd, ga je vanavond nog eerder naar bed dan je van plan was …..

ANIMATIE: What would happen if you didn’t sleep?

(November 2015, TED-Ed, Engelstalig)

In de VS heeft naar schatting 30 procent van de volwassenen en 66 procent van de adolescenten slaapgebrek. Ontdek welke enorme gevolgen dit kan hebben voor lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Arianna Huffington, oprichtster Huffington Post: How to succeed? Get more sleep!

(December 2010, TEDWomen 2010, Engelstalig-Nederlands ondertiteld)

Arianna Huffington spreekt (kort) op een bijeenkomst van TED WOMEN waarin ze op een humoristische manier ingaat op de kracht van slaap en vrouwen oproept de “mannen” te verslaan door goed te gaan slapen.

Dr. Matthew Carter, slaaponderzoeker: The science of sleep

(Maart 2018, TEDx Forth Adams, Engelstalig)

Dr. Matthew Carter bewijst op wetenschappelijke manier wat slaap voor je doet. Hij doet dit door op een enigszins geestige manier zijn verwondering te laten zien over hoe wij met onze slaap omgaan. Bijvoorbeeld dat we eigenlijk weer moeten leren hoe we moeten gaan slapen …

Chris Barnes, slaaponderzoeker: Sleep and work

(Maart 2016, TEDx Oregon State University, Engelstalig)

Welke effecten hebben slaaptekort op de werkvloer? Chris Barnes legt dit duidelijk uit, gebruikmakend van heldere en herkenbare voorbeelden.

ANIMATIE: The benefits of a good night’s sleep

(Januari 2015, TED-Ed, Engelstalig)

Leuke animatie die kort uitlegt waarom slapen je slim maakt. En waarom je de ochtend na een goede nachtrust weer met een nieuw en verbeterd brein opstaat.

Hoe goed slaap jij?

Doe de SleepyOX slaapcheck en ontvang je persoonlijk slaaprapport.

Cep telefonu takibi, sister sabit, sister hareketli olsun, bir cep telefonunun konumunu belirlemeyeyönelikbirişlemdir. Lokalizasyon, ağın (birkaç) hücrekulesi ve telefonarasındaradyo sinyallerininçokyönlükullanılmasıveya sadece GPSkullanılmasıgibi bir dizi teknolojiylegerçekleştilebilibili https://birbaskabayram.com/. Mobil radyo sinyallerininçokludilimini kullanarak bir cep telefonunun yerini tespit etmekiçin, enazındanyakındakianten kulelerine temas etmekiçinboştasinyalgöndermelidir, ancakişlemaktif bir arama. KüreselMobil İletişim Sistemi (GSM), telephone foundation yakındakianten direklerine sinyalgücünedayanır.