Hoe kan ik mijn slaap verbeteren

Vind je ondersteuningsadvies

Een nieuw matras en kussen uitzoeken, leuk is anders

Waarschijnlijk is het uitzoeken van een nieuwe matras voor jou geen proces waar je veel plezier uithaalt. Het voelt als een risicovolle keuze, want het kost veel geld en maak je een verkeerde keuze, dan heeft bijvoorbeeld je rug daar meerdere jaren last van. Daarnaast heb je weinig kennis (je koopt niet elke dag een matras), je voelt je overgeleverd aan je adviseur en het vergelijken van de verschillende matrassen tijdens het proefliggen is ook nog eens erg lastig. Kortom je voelt je onzeker. Gelukkig kan SleepyOX je hierbij helpen.

Allereerst, waarom is een goede matras en kussen nu zo belangrijk?
Waarom is het belangrijk om te kiezen voor een goede matras en kussen? Je kunt toch ook online voordelig een one-size-fits-all matras kopen? Zonder advies.

Om je lichaam optimaal te kunnen laten uitrusten moet het zich kunnen ontspannen. “Ontspannen”, het woord zegt het al, dan moet je lichaam in staat zijn de spanning van je spieren en pezen los te kunnen laten. Dit kan in bed alleen als je lichaam op zo’n manier wordt ondersteund dat het in een juiste ergonomische houding komt te liggen. Gebeurt dit namelijk niet, dan ontspant je lichaam niet en gaan je spieren en pezen toch aan het werk om te proberen je lichaam in een zo goed mogelijke positie te manoeuvreren. Gevolg: je spieren ontspannen niet en je wordt ’s ochtends wakker met bijvoorbeeld een stijve onderrug, nek of schouder. Kortom: een matras moet specifiek bij jou passen. Een man van 2 meter en 120 kilo zal een andere matras nodig hebben van een vrouw van 1 meter 60 van 45 kilo. Hoezo one-size-fits-all?

Kies het juiste advies en bereid jezelf goed voor
De keuze voor een juiste begeleiding bij de keuze voor een nieuwe matras en kussen verdient aandacht, aangezien je een keuze gaat maken voor producten waar je de komende ongeveer 10 jaar dagelijks ongeveer 8 uur per dag gebruik van gaat maken. Er is bijna geen enkel ander product dat je zo intensief gebruikt.

In de markt zijn er inmiddels verschillende methodes om te komen tot het beste advies. Kies dus niet zo maar voor de eerste de beste beddenzaak, maar bepaal wat jij belangrijk vind in het advies of waar jij het meeste vertrouwen in hebt. Ook al vind je deze niet aan het einde van de straat, maar moet je er een stukkie voor rijden. Het is het waard!

SleepyOX helpt je bij:
1: de voorbereiding:
– Op sleepyox.nl vind je een handige checklist welke je in kunt vullen om je adviseur de juiste informatie te kunnen geven en zelf te bepalen welke wensen je hebt;
– Bekijk ook de instructievideo over hoe je nu het beste verschillende matrassen kunt vergelijken wanneer je aan het proefliggen bent. Want doe je dit ongestructureerd, dan is het nagenoeg onmogelijk om een juiste keuze te maken.

2: het vinden van het advies dat bij jou past
SleepyOX helpt je door het vinden van het advies dat bij jouw past. Bekijk welke adviesvormen er zijn. Zou jij je graag laten adviseren door een fysiotherapeut? Of vind jij een lichaamsscan belangrijk? Bepaal waar jij het meeste vertrouwen in hebt.

3: het maken van een afspraak
Niets is vervelender dan te moeten wachten in een beddenwinkel. Een adviestraject duurt lang, dus het kan zo zijn dat je meer dan een uur moet wachten. Voorkom dit en plan via SleepyOX een afspraak in en voorkom dat je moet wachten.