Hoofdkussen advies

Hoofdzaak: goed hoofdkussen advies

Dat een matras belangrijk is om ’s nacht lichamelijk goed te kunnen ontspannen en nieuwe energie op te kunnen doen,  dat is inmiddels steeds beter bekend. Maar dat een goed hoofdkussen ook een essentiële rol speelt wordt vaak onderschat. Wanneer je een matras hebt die goed bij je past, dan kan een verkeerd kussen er alsnog voor zorgen dat je niet ontspannen of met pijn opstaat. Tijd dus om meer te weten over het belang van een goed hoofdkussen en hoofdkussen advies.

Je matras en hoofdkussen moeten bij elkaar passen

Je matras en hoofdkussen zijn samen verantwoordelijk voor een goede lichaamsondersteuning. Het soort hoofdkussen dat je nodig hebt wordt bepaald aan de hand van het type matras dat je hebt of hebt gekozen.

Een hoofdkussen zorgt ervoor dat de ruimte tussen je hoofd en matras wordt opgevuld en dat je hoofd en nek, hierdoor de juiste ondersteuning krijgen. De spieren en pezen in bijvoorbeeld je nek kunnen zodoende goed ontspannen. Geeft je kussen niet de juiste ondersteuning, dan kun je klachten krijgen als een pijnlijke nek of een stijve schouder.

De afhankelijkheid tussen kussen en matras zit ‘m in het feit dat de ruimte tussen je hoofd en matras per matrastype kan verschillen. Heb je bijvoorbeeld een matras met een schouderzone, met andere woorden, je schouder heeft de mogelijkheid om dieper in het matras weg te kunnen zakken, dan zal de ruimte tussen je hoofd en je matras kleiner zijn. Heeft je schouder deze “wegzakmogelijkheid” niet en lig je meer “op” je matras, dan zal de ruimte groter zijn en dus je hoofdkussen dikker.

 

Vaak te dik

Het lijkt wel of de hoofdkussens in Nederland ook te maken hebben met obesitas. Vaak wordt er gekozen voor een te dik hoofdkussen. Dat ziet er luxe uit, we zijn het zo gewend, etc. etc. Maar laat je niet leiden door looks of gewoonte, maar kies je kussen op basis van goede ondersteuning.

Zorg dus dat je goed hoofdkussen advies krijgt wanneer je een nieuwe matras gaat kopen. SleepyOX weet dat het al een heel gedoe is om de juiste matras te kiezen en dan is het verleidelijk om dan maar even snel een hoofdkussen te kiezen. Doe je zelf een plezier. Besteed genoeg tijd aan het kiezen van je kussen, daar ga je jarenlang plezier van hebben.

Proberen is leren

Veel beddenwinkels bieden je, net zoals bij matrassen, een kussen uitprobeer periode. Maak hier gebruik van. Probeer je nieuwe matras, eventueel in combinatie met je nieuwe matras, een tijdje uit. Je weet dan met meer zekerheid of het kussen goed bij je past.

Ga naar de SleepyOX Beddenwinkelvergelijker en ontdek welke winkels deze mogelijkheid bieden.

De eerste stap naar goed slapen