Home » Jij bent toe aan een nieuw kussen
Jij bent toe aan een nieuw kussen

Uitslag:

Op basis van de door jou ingevoerde antwoorden in de SleepyOX Kussencheck lijkt het erop dat:

 

Jij bent (hoogstwaarschijnlijk) toe aan een nieuw kussen

Veel mensen onderschatten het belang van een goed kussen. Veel lichamelijke klachten, zoals nek-, schouder- of hoofdpijn kunnen voortkomen uit een niet goed of niet goed passend kussen.

Wat doet een kussen precies voor je?
Een goed kussen ondersteunt je nek en je hoofd wanneer je ligt te slapen. Wanneer een kussen je hoofd en nek goed ondersteunt, kunnen de spieren en pezen in je nek goed ontspannen. Lukt dit niet, dan blijven deze “onder spanning” staan. En dat ervaar je dan ’s ochtends bij het opstaan. Bijvoorbeeld aan een stijve nek en/ of een gevoelige schouder.

Een kussen moet goed bij je passen. Een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden zijn:

Je matras
Wanneer je bijvoorbeeld op je zij ligt, vult je kussen de ruimte tussen je oor en je matras. Daarom is de dikte van je kussen ook afhankelijk van het type matras dat je hebt. Heb je bijvoorbeeld een zachtere matras, waar je schouder ver in wegzakt, dan is het gevolg dat de ruimte tussen je oor en het matras kleiner wordt. En dus dat je een dunner kussen nodig hebt. 

Je lighouding
Lig je bij voorkeur op je zij? Of op je buik? Of slaap je het het grootste gedeelte van de nacht op je rug? Dat heeft impact op de dikte van je kussen. Overleg dit met je adviseur.

Materiaal van het kussen
Er zijn kussen van vele soorten materialen. Van dons tot latex, van synthetische tot wollen kussens. Vraag je adviseur naar de verschillende soorten eigenschappen. En probeer de verschillende kussens uit tijdens het proefliggen. 

Maat van je kussen
Kussens zijn er in verschillende afmetingen. Wanneer je een keuze maakt, hou dan rekening met bijvoorbeeld de zonering van je matras. Neem je bijvoorbeeld een te groot kussen dan lig je daardoor “te laag” in je bed en maak je dus niet optimaal gebruik van de schouderzone in je matras.

Tip 1:
Wanneer je een nieuwe matras gaat kopen, laat je altijd ook adviseren welk kussen dan het beste erbij past. Al koop je ‘m nog niet, dan heeft je adviseur met je meegekeken om het juiste kussen te selecteren. Mocht je in de toekomst wel een nieuw kussen kopen, dan weet je welke het zijn moet.

Tip 2:
Bij veel slaapspeciaalzaken kun je een kussen vaak een tijdje uitproberen. Check bij je adviseur de mogelijkheden.

 

Het juiste kussen, vind je bij de slaapspeciaalzaak

Het selecteren van je hoofdkussen is net zo belangrijk als het kiezen van de juiste matras. Kies daarom voor goed advies van een specialist. Waar vind je die? In de slaapspeciaalzaak!

Wil je meer weten over wat je matras voor je doet?

Dat kan!