Rugklachten boxspring

Kom je met rugklachten uit je boxspring? Doe er wat aan!

Kom jij regelmatig met rugklachten of rugpijn uit je boxspring? Dan is de kans groot dat je bed en met name je matras aan vervanging toe is. Een derde van de dag lig je hierop, en tsja als deze niet meer voldoet, dan kunnen klachten ontstaan. De oorzaak kan zijn dat de combinatie tussen je boxspring en matras “over datum” is en dat deze niet meer in staat is je goed te ondersteunen. Het kan ook zijn dat je matras niet meer bij je past omdat in de loop van de jaren je lichaam is veranderd.

Wat doet je boxspring eigenlijk voor je?

Een goede combinatie van een boxspring en matras zorgt ervoor dat je lichaam ’s nacht optimaal kan herstellen van de activiteiten van de vorige dag. De hele dag zijn je spieren en pezen druk bezig je lichaam in een gewenste houding te brengen en te houden. En dat is hard werken. ’s Nachts willen ze hiervan bijkomen. Ze kunnen het beste ontspannen wanneer je lichaam in de meest ontspannen positie ligt, waarbij kort door de bocht je ruggengraat in de natuurlijke kromming of horizontaal ligt. En hierbij helpt een goede matras. Een goede matras zorgt ervoor dat je lichaam om de juiste plekken ondersteunt wordt zodat deze in de gewenste positie komt te liggen. Je spieren en je pezen kunnen hierdoor ook in de ruststand en zich weer optimaal opladen. Meer lezen over wat je matras precies voor je doet, lees “Wat doet een goed matras voor je?”.

Vind de juiste boxspring

Leven met rugpijn is niet fijn. Doe er iets aan. Ga op zoek naar een boxspring, en dan met name een matras, die er wel voor zorgt dat je ’s ochtends uitgerust opstaat. 

Maar hoe vind je de matras die perfect bij je past? Da’s best lastig! Dus tijd om een expert in te schakelen. Maar waar vind je die?

Er op adviesvlak is tegenwoordig veel te kiezen. Naast persoonlijk advies door een adviseur die je kan adviseren, zijn er tegenwoordig veel meetmethodes in de winkels te vinden die er specifiek op gericht zijn je lichaam op te meten die de adviseur kunnen hepen om zodoende de juiste matras  voor je te kunnen selecteren. Of beddenwinkels hebben een fysiotherapeut in dienst of werken met fysiotherapeuten samen. 

In de SleepyOX Beddenwinkelvergelijker kun je zelf ontdekken hoe de verschillende beddenwinkels je kunnen helpen. Selecteer je voorkeuren, kies de winkel die bij je past en maak meteen een afspraak. Zorg dat jij niet hoeft te wachten, er wordt op je gewacht!